Το οινοποιείο

Ο χώρος παραγωγής

Ο χώρος παραγωγής διαμορφωμένος σε δύο επίπεδα, είναι δομημένος έτσι ώστε να διευκολύνονται οι εργασίες του οινοποιείου ιδίως κατά τη διάρκεια του τρύγου και πλήρως εξοπλισμένος με τα πιο σύγχρονα μέσα οινοποίησης: εκραγιστήριο, πνευματικό πιεστήριο, ανοξείδωτες δεξαμενές προζυμωτικής εκχύλισης για τα λευκά και το ροζέ κρασιά, ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και σταθεροποίησης με ελεγχόμενο σύστημα ψύξης.

Ο χώρος παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια

Ο χώρος παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια αποτελείται από δύο αίθουσες σε διαφορετικούς ορόφους και με διαφορετική αρχιτεκτονική. Εκατοντάδες καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια χωρητικότητας 225l προσδίδουν στα κόκκινα και σε κάποια λευκά κρασιά του Κτήματος τις ευεργετικές ιδιότητες του ξύλου κάτω από ιδανικές συνθήκες συντήρησης και παλαίωσης με σταθερή θερμοκρασία 14ο C και 80% περίπου υγρασία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ποιοτικός Έλεγχος

Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι και ποιοτικές αναλύσεις, με στόχο τη βελτιστοποίηση της παραγωγής. Έχοντας στη διάθεσή μας κατάλληλα εξοπλισμένα εργαστήρια και εξειδικευμένο προσωπικό με τεράστια εμπειρία, διασφαλίζουμε ότι διαθέτουμε στην αγορά κρασιά άριστης ποιότητας.

Ο χώρος εμφιάλωσης

Ο χώρος εμφιάλωσης σα φυσική συνέχεια του χώρου των δεξαμενών, περιλαμβάνει την αυτόματη μηχανή εμφιάλωσης με σύστημα πλύσης των φιαλών, πλήρωσης με το έτοιμο κρασί και τοποθέτησης φυσικού φελλού ή πώματος stelvin. Και δίπλα, η μηχανή τοποθέτησης καψυλλίων και επικόλλησης ετικετών στις φιάλες, διαδικασία που γίνεται λίγες ημέρες μετά την εμφιάλωση και ολοκληρώνει την αλυσίδα παραγωγής οίνου.

Ο χώρος αποθήκευσης του κρασιού είναι ένας υπόγειος χώρος μεγάλων διαστάσεων, όπου τα κρασιά, έτοιμα πλέον και συσκευασμένα σε κιβώτια χάρτινα ή ξύλινα, παραμένουν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι την ώρα της μεταφοράς τους.

Ο χώρος υποδοχής

Ο χώρος υποδοχής επισκεπτών είναι μία αίθουσα που μπορεί φιλοξενήσει για λίγη ώρα τους επισκέπτες που επιθυμούν να ξεναγηθούν στο Κτήμα και έχει άποψη σε έναν αίθριο χώρο στο κέντρο του οινοποιείου, ειδικά διαμορφωμένο για εκδηλώσεις, με τη θέα του Παγγαίου να υψώνεται επιβλητικά πάνω από το χώρο.

Ο χώρος παλαίωσης σε φιάλες

Ο χώρος παλαίωσης σε φιάλες στο υπόγειο του οινοποιείου αποτελείται από θολωτές αίθουσες-κάβες, όπου επικρατούν οι ιδανικές συνθήκες παλαίωσης, στα αριστερά και δεξιά ενός διαδρόμου, που καταλήγει στην αίθουσα γευσιγνωσίας. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί, με άποψη στον υπόγειο χώρο των βαρελιών, να δοκιμάσει τα κρασιά του Κτήματος σε έναν καλαίσθητο χώρο που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο, το ξύλο και την πέτρα με τις ανοξείδωτες επιφάνειες και το γυαλί.

Στον επάνω όροφο του οινοποιείου υπάρχουν 4 studios (με τις ονομασίες Αρετή, Γαληψός, ΄Οβηλος και Βιβλία Χώρα), που ικανοποιούν με πολύ γούστο όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις για τη φιλοξενία των προσκεκλημένων του Κτήματος.

Ο χώρος πολλαπλών χρήσεων

Ο χώρος πολλαπλών χρήσεων είναι μία αίθουσα με σύγχρονης τεχνολογίας οπτικοακουστικό σύστημα και δυνατότητες προβολής, ιδανικός για συνέδρια και παρόμοιες εκδηλώσεις και έχει άποψη στον επάνω όροφο των βαρελιών.