Το οινοποιείο

Ο χώρος παραγωγής, διαμορφωμένος σε δύο επίπεδα είναι δομημένος έτσι ώστε να διευκολύνονται οι εργασίες του οινοποιείου ιδίως κατά τη διάρκεια του τρύγου και είναι πλήρως εξοπλισμένος με τα πιο σύγχρονα μέσα οινοποίησης: εκραγιστήριο, πνευματικό πιεστήριο, ανοξείδωτες δεξαμενές προζυμωτικής εκχύλισης για τα λευκά και το ροζέ κρασιά, ανοξείδωτες δεξαμενές ζύμωσης και σταθεροποίησης με ελεγχόμενο σύστημα ψύξης. Στο χημικό εργαστήριο του Κτήματος διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι και ποιοτικές αναλύσεις σε όλα τα στάδια της παραγωγική διαδικασίας, με στόχο τη παραγωγή κρασιών άριστης ποιότητας. Η παραγωγική διαδικασία στο οινοποιείο ακολουθεί όλες τις απαιτήσεις υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, όπως προβλέπονται από το εφαρμοζόμενο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων, το οποίο είναι πιστοποιημένο κατά το πρότυπο ISO 22000.

Σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους ωρίμασης, τα γαλλικά δρύινα βαρέλια προσδίδουν στο κρασί τις ευεργετικές ιδιότητες του ξύλου, κάτω από ιδανικές συνθήκες σταθερής θερμοκρασίας και υγρασίας. Όλα τα κρασιά του Κτήματος εμφιαλώνονται στο οινοποιείο και ορισμένα από αυτά παραμένουν στη φιάλη για παλαίωση σε ειδικές αίθουσες. .

Το Κτήμα Βιβλία Χώρα έχει πιστοποιηθεί με το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» από το 2018 πληρώντας τα ποσοτικά και τα ποιοτικά κριτήρια που απαιτούνται: ελληνική ιδιοκτησία, ελληνική παραγωγή, ελληνικά προϊόντα, με συμμετοχή σε περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις, μέριμνα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, την ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων και την προστασία των καταναλωτών.